03 November, 2013

Imprimante Eco-mode, Quiet-mode și CISS

Pentru cei care lucrează într-un birou, imprimantele pot fi un adevărat coșmar. Lente, zgomotoase, capricioase, fiecare cu personalitatea ei, pot avea asupra utilizatorilor efecte de stres destul de grave. 

Sistemele CISS

Noile imprimante sunt însă diferite, producătorii lucârnd la diferite tehnologii care să le înlocuiască pe cele vechi, astfel încât consumul de curent să fie mai mic, zgomotul pe care îl fac în producție să fie redus, iar aplicațiile să funcționeze după cum sunt concepute să funcționeze. În plus, se tinde din ce în ce mai mult spre lărgirea ariei de conectare a imprimantelor, astfel încât să poată fi accesate inclusiv de pe tablete și smartphone-uri. Xerox, Minolta, Lexmark, HP, Epson și mulți alți producători, s-au angajat într-o luptă cu tehnologia care să aibă drept rezultat echipamente mai bune, care să mulțumească utilizatorii. Astfel, lucrul la diferite tehnologii revoluționare aduce permanent pe piață câte o nouă caracteristică implementată în echipamente.
Spre exemplu, sistemul CISS (Continuous Ink Supply System – Sistem de Alimentare Continuă cu Cerneală) oferă posibilitatea de a evita pierderea timpului cu încărcarea și înlocuirea cartușelor de cerneală. Sistemul se aplică exclusiv imprimantelor cu cerneală și constă în adăugarea de rezervoare mari de cerneală legate la cartușe printr-un sistem de furtunașe, așa încât alimentarea să se facă încontinuu în funcție de necesitățile pe care utilizatorul imprimantei le are. Care este secretul? În primul rând, înlocuirea cartușelor de cerneală este costisitoare nu din cauza prețului cernelii, care de fapt nu este așa de mare (aproximativ 30% din costul cartușului), ci a carcasei cartușului. În al doilea rând, aruncarea cartușelor se face, în mod normal, în locuri special amenajate. Acest lucru, alături de scoaterea cartușelor din imprimantă, înlocuirea lor cu altele noi și efectuarea printărilor de test, consumă foarte mult timp. Așa încât, un sistem prin care cartușele sunt permanent alimentate cu cerneală din rezervoare mari, care cu ajutorul furtunelor sunt legate de acestea și funcționează pe principiul vaselor comunicante, rezolvă aceste probleme. Cerneala achiziționată în recipiente ce pot fi golite în respectivele rezervoare este cu mult mai ieftină decât aceeași cantitate achiziționată sub formă de cartușe.

Eco-Mode

O altă tehnologie revoluționară este tehnologia Eco-Mode.  Aceasta se referă la economia de curent consumat de imprimantă, în special prin introducerea anumitor elemente care fac ca imediat după utilizare, aceasta să intre într-un mod de așteptare care are nevoie de cât mai puțină energie electrică, iar revenirea din acest mod să fie și ea puțin consumatoare de curent. Pentru acest lucru se introduc cuptoare cu încălzire rapidă și cu suprafață de acțiune minimă sau diferite circuite care știu să le închidă pe cele consumatoare de curent. O altă economie se referă la cerneală (fie ea umedă sau uscată) prin mărirea punctelor de imprimare și micșorarea numărului acestora. O altă economie ce se impune se referă la hârtie, iar realizarea acesteia se rezolvă prin dezvoltarea unor tehnologii de imprimare față verso care chiar să funcționeze.

Sistemul Quiet-Mode

Quiet-Mode, tehnologia care înseamnă de fapt imprimare în liniște, a devenit o necesitate în orice birou. Utilizatorul trebuie nu doar să imprime anumite documente, dar și să discute cu un client la telefon sau față în față, și să se concentreze la diferite alte lucruri, etc. Dezvoltarea unor imprimante care să aibă această caracteristică presupune înlocuirea anumitor materiale cu altele, adăugarea de garnituri sau canale de gresare, precum și înlocuirea completă a unor mecanisme. Din ce în ce mai mult imprimantele sunt construite respectând anumite standarde de zgomot, consum de curent sau viteză de imprimare, așa încât utilizatorii să le folosească fără stres. 

No comments:

Post a Comment