30 October, 2013

Smartwatch de la Google? În curând!


Potrivit ziarului Wall Street Journal, există zvonuri conform cărora Google va lansa un Smartwatch. Gadgetul este un proiect mai vechi aflat în fază finală, iar compania discută cu o serie de furnizori asiatici pentru a începe producția în masă a echipamentului, declară oamenii din interiorul proiectului.
Noul dispozitiv, care va rula cu Android, va fi integrat cu Google Now, asistentul inteligent de la Google, care poate răspunde la întrebări, poate face recomandări și poate prezice de ce informații vor avea nevoie utilizatorii, pe baza a ceea ce fac, a mai declarat o persoană implicată în proiect. Google a lucrat de asemenea la reducerea consumului de curent al ceasului smart, așa încât să nu necesite încărcări frecvente.
Smartwatch-ul va putea comunica cu alte echipamente, precum smartphone-urile, precum și să extragă informații precum programul de călătorie dintr-un email al unui utilizator de Google Now. Dispozitivul ar putea fi produs la scară largă în câteva luni.

Că va fi foarte capabil nu se îndoiește nimeni, probabil. Google e Google, și indiferent ce echipament creează, acesta se dovedește a fi un succes. Ideea este însă, ce va realiza cu acest smartwatch? Cine îl va purta? Când au apărut telefoanele mobile, toți am renunțat la ceasuri. Acum... revenim? Și de ce să port un ceas smart când am un telefon smart care nu doar că știe să facă aceleași lucruri, cum ar fi postări pe Twitter sau pe Facebook, dar știe chiar mai multe, așa încât purtarea lui devine redundantă.

No comments:

Post a Comment